top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda Huisinga

Employer Branding middels storytelling

Bedrijven zien steeds meer de waarde van Employer Branding als versterking van recruitment. Het werkgeversverhaal vertellen middels 'storytelling', waardoor een potentiële werknemer wordt verleidt en zichzelf kan identificeren met een bedrijf.


Het verhaal achterhalen door medewerkers aan het woord te laten en daardoor overlappende waarden ontdekken. Hoe wil jij in het hoofd en het hart van je doelgroep bekend staan? Heb jij hier zelf al weleens over nagedacht? Nee? Dank denk ik echt dat het tijd wordt om dit te gaan doen... Mensen solliciteren tegenwoordig niet zomaar meer. Zij willen weten of ze bij een bedrijf passen en achter de kernwaarden staan. Heb je hier hulp bij nodig? Je voelt hem al aankomen... ik help je graag daarbij! ;)


Wolfram Chain is zo'n bedrijf dat ontdekte dat het vertellen van het verhaal belangrijker is dan het plaatsen van een vacature. Zij benaderde mij onlangs dan ook met de vraag of ik wilde helpen met het werven van hun recruiters (de hart van het bedrijf). En met werven bedoel ik dan niet targeten/sourcen/searchen/vacatures plaatsen... Nee, ik bedoel dan het verhaal vertellen van Wolfram. Wie is Wolfram nou eigenlijk? Waar staan zij voor? Wat willen zij uitstralen? Wanneer moet je hier absoluut gaan werken (en waneer niet)? Ik ging met 6 Corporate Recruiters in gesprek en kreeg de mooiste verhalen! Middels storttelling, natuurlijk met bijbehorend beeldmateriaal, wisten we een landingspagina te creëren waar potentiële nieuwe medewerker zichzelf konden identificeren en dús eerder solliciteerden/reageerden dan wanneer ze deze verhalen niet hadden gelezen.


Zet dit jou aan het denken......? Ik ga graag met jou kijken wat jouw bedrijf nodig heeft om ook weer 'onder die steen uit te komen' en zorg er met jou voor dat je weer in de spotlights komt te staan en je mee kunt gaan met de tijd!


#employerbranding #storytelling #fotografie #beeldbank #recruiten #werven #testimonials


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page